Zanggroep Fieramente

Woensdag 11 oktober was het zover……ons koffieconcert!

Wat hebben we gerepeteerd en wat vonden we het spannend. Wie komt er kijken en luisteren, wie bakt er cakes, wie gaat solo zingen, waar moeten we staan, wat moeten we aan, wie speelt de intermezzo’s????

Gelukkig kwam alles goed en kunnen we terugkijken op een sprankelend en een afwisselend, dynamisch concert.

Vanaf  maart zijn we gestart met het instuderen van de verschillende liederen, zoals Leun op mij, Omarm me, Father time, Does anybody hear me en de nonnenpotpourri.

Het kostte veel kruim voor zowel Jenneke als de koorleden om in de maat, op de juiste hoogte en met een ontspannen lach de liedjes te zingen, maar uiteindelijk kon men het resultaat op woensdag de 11e horen.

Ook de solisten, zoals Marga en Rita met hun ‘With or without you’, Fria, Ine, Marijke en Mia met hun vertolking van ‘You’ve got a friend’ en het duet van Ans en Leo kregen veel applaus.

In de pauze, zorgden de koorleden voor koffie/thee en een heerlijk stukje zelfgebakken cake.

Voor de intermezzo’s hadden we heel veel geluk met onze pianiste Marly, die in korte tijd 3 mooie stukken had ingestudeerd. Ook Joost zorgde voor een toepasselijk lied ‘Autumn leaves’, waarbij hij zichzelf met gitaar begeleidde.

Tot slot zongen we als toegift het feestnummer: Als de morgen is gekomen.

Al met al kijken we terug op een mooie en geslaagde avond!

Nu op naar de Proms in oktober 2018!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na een jaar van oefenen en zingen onder begeleiding van Sophie de Ruijter deelde Sophie aan het einde van het seizoen mede, dat ze wilde stoppen. Dus moest er in de zomervakantie gezocht worden naar een nieuwe dirigent. Gelukkig was dat geen probleem en nam Jenneke Wouters het dirigeerstokje over van Sophie.

Met veel enthousiasme, positiviteit en kwaliteit is ze in september begonnen. De uitdaging is om de zanggroep  klaar te stomen voor de happening op 12 februari aanstaande,  dan gaan we samen met de Muziekvereniging Sancta Maria  ‘Ameezing’ verzorgen. Het worden liederen, die, hoe kan het ook anders, een heel hoog meezinggehalte hebben!

Als u nieuwsgierig wordt en zin hebt om een keer mee te zingen, dan bent u altijd welkom op onze vaste repetitieavond, die vindt plaats op woensdagavond tussen 20.00 en 21.30 uur in de Kluis.
HET ONTSTAAN:
In 2014, het jaar dat fanfare Sancta Maria 100 jaar werd, is tegelijkertijd de weg naar vernieuwing ingeslagen. Dit was broodnodig om een toekomst voor de vereniging te kunnen garanderen. Naarstig is er door bestuur en leden gezocht naar ideeën en mogelijkheden. Dit resulteerde allereerst in een nieuwe naam: Muziekvereniging Sancta Maria, een naam, die tevens mogelijkheden verschafte om de vereniging meer draagvlak te kunnen bieden. Ter ondersteuning van de nieuwe ingeslagen weg werd een nieuw logo ontworpen.

Om de 100ste verjaardag van de muziekvereniging op grootse wijze te vieren is er een gelegenheidskoor samengesteld ter ondersteuning van het korps. Uit deze groep enthousiastelingen hebben een aantal mensen te kennen gegeven om in een definitief koor verder te willen gaan. Na een aantal workshops waarin nog meer mensen uit Ommel en omstreken enthousiast geworden zijn, werd het koor een feit:

Zanggroep Fieramente
Onze zanggroep bestaat uit enthousiaste mannen en vrouwen en is niet leeftijdsgebonden. Fieramente is een Italiaanse muziekterm en staat voor trots en fier. Gezamenlijk hebben we voor deze naam gekozen, omdat we trots zijn op ons zelf, dat we nu in Ommel zo’n koor hebben. En Ommel mag er ook trots op zijn. Ons repertoire bestaat uit zeer gevarieerde meerstemmige Engelse en Nederlandse songteksten.

NieuweNieuwe leden zijn welkom

De repetitie is op woensdagavond in Gemeenschapshuis De Kluis van 20.00 – 21.30 uur. Naast het aanleren van nieuwe nummers wordt er ook aandacht besteed aan in- en ontspanning, ademhaling, houding, zangtechniek en uitstraling. Je zou kunnen zeggen, dat op deze manier (bijna) iedereen kan leren zingen. Kom gerust eens meezingen om te kijken of het ook iets voor jou is!

———————————————————————————-

Workshops volwassenenkoor Muziekvereniging Sancta Maria

Eindelijk was het dan zover. Op zondag 22 maart hebben de aspirant leden van het volwassenenkoor van Sancta Maria kennis gemaakt met hun nieuwe dirigente Sophie de Ruijter.
Sophie is 23 jaar en geeft momenteel dwarsfluit- en zanglessen bij twee muziekscholen. Daarnaast is ze dirigente van een jeugdkoor in Helmond en heeft ze dit jaar voor het 5e jaar de algehele muzikale leiding over de musical van het Dr. Knippenberg college in Helmond, die door 70 studenten wordt uitgevoerd. Daarnaast doet ze beroepsmatig veel invalwerk als fluitiste.
Sophie start met het geven van de wekelijkse repetities met ingang van juni 2015. Locatie: Gemeenschapshuis De Kluis, woensdagavond van 20.00-21.30 uur.

Tijdens de eerste kennismaking was er die zondagochtend ook nog tijd gereserveerd voor een workshop onder leiding van Sophie. Met veel enthousiasme bracht ze de grondbeginselen van een juiste zanghouding en stemgebruik over op de aanwezigen. Dit door middel van een gevarieerd scala van oefeningen waarbij de aanwezigen ongemerkt al op een meerstemmig koor uitkwamen. Al met al een leuke en menigmaal ludieke start van de kennismaking die goed is gevallen bij de aspirant leden.

Om de tussenliggende tijd tussen maart en juni te overbruggen is besloten dat Sophie nog twee keer op zondag een workshop zal komen verzorgen. Dit gaat gebeuren op zondag 26 april en 17 mei a.s. van 11.00-12.30uur in De Kluis. Dit zullen twee open workshops worden waarvoor iedereen die geïnteresseerd is van harte wordt uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Een ideale gelegenheid om te ervaren hoe ons nieuwe koor eruit gaat zien en wie onze nieuwe dirigente Sophie de Ruijter is. Voor diegene die dit leuk vinden om hieraan mee te doen, aarzel niet en kom gerust . Graag tot ziens bij een van deze workshops.