muziekkorps

Muziekkorps Sancta Maria.

Ontstaan

In 1914 wordt Fanfare Sancta Maria opgericht door de toenmalige pastoor van de Pas. Na 100 jaar wordt de naam veranderd in Muziekvereniging Sancta Maria. Niet alleen een naamsverandering, maar deze wijziging biedt ook de mogelijkheid om meer instrumenten en zang toegang te bieden binnen de vereniging. Het 100-jarig bestaan heeft Sancta Maria uitbundig gevierd met muzikale activiteiten gedurende het gehele jubileumjaar.

Dirigent

Jan van den Eijnden is sinds 2012 de dirigent van het muziekkorps. Meer informatie over Jan is elders op deze site te vinden.

Muziekstukken en repeteren

Samen met Jan van den Eijnden wordt er telkens gewerkt richting een nieuw doel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een filmconcert, dinerconcert of met kerst de heilige mis in de kerk opluisteren. De muziekstukken die worden gespeeld zijn dus ook heel divers, wat het natuurlijk ook erg leuk maakt. De muziekstukken variëren namelijk van koralen tot aan walsen, maar ook muziek uit de top 40.

Hierdoor kunnen er uitdagende muziekstukken bij zitten die om thuisstudie vragen.

Het is een uitdaging om met het hele korps een goed concert neer te zetten waar telkens hard aan wordt gewerkt.

Er wordt gerepeteerd op maandag van 20.00 uur tot 22.15 uur.

Concerten

Naast de hiervoor benoemde concerten worden er ook uitwisselingen gedaan met andere muziekkorpsen. Op deze manier hoor je waar een ander muziekkorps mee bezig is en kun je dit natuurlijk ook zelf laten horen. Ook serenades worden er gegeven, bijvoorbeeld bij een bruiloft. Dan gaat het hele korps de straat op en worden er verschillende marsen ten gehore gebracht.

Muziekinstrumenten

Het korps van Muziekvereniging Sancta Maria bestaat momenteel uit de volgende instrumenten:

  • bugels
  • hoorns
  • trompetten
  • bassen
  • baritons/euphonium
  • trombones
  • saxofoons (sopraan, alt, tenor, bariton)
  • dwarsfluit
  • slagwerk
  • keyboard

 

 

Overigens zijn alle instrumenten welkom in ons muziekkorps. Onze dirigent ziet het als een uitdaging om ook “korpsvreemde” instrumenten in te passen. In principe geldt dit voor alle muziekinstrumenten. We wijken graag af van standaardbezetting en willen ons graag innovatief opstellen.

Leden

Op dit moment zijn er 37 leden actief in het korps van Muziekvereniging Sancta Maria. Er spelen zowel vrouwelijke als mannelijke muzikanten bij het korps en de leeftijd verschilt van 17 jaar tot 82 jaar. Iedereen is dus van harte welkom!

Dus… speel je een muziekinstrument en lijkt het je leuk om samen in een korps muziek te maken? Kom gerust eens langs!

2019